Smycken

Varukorg

Kontakt

Astrid Björk Stockholm
E-post:
Webb: www.astridbjork.se
Telefon: +46 8 669 33 50

Nyhetsbrev

Information

Om Astrid Björk Stockholm

Astrid Björk


Om mig
Jag föddes in i en familj, där mormor var sömmerska,morfar takläggare/konstnär, mamma utbildad porträttmålerska och pappa båtbyggare. Konst, hantverk och entreprenörskap.
Under min uppväxt fanns det alltid två tidningar hemma. National Geographic  på engelska samt tyska Vouge. I en förort till Stockholm växte en värld upp genom dessa tidningar som har format mig till den jag är idag.
Mode, form samt ett engagemang för vår jord och alla människor som försöker att leva av den. Det var här mitt bildseende utvecklades. Alla dessa fantastiska fotografier, jag minns än idag vilket intryck det gjorde på mig. Efter att först ha stillat mitt se-världen-behov, började jag utbilda mig i riktning mot form, design, mode. Jag var inte riktigt säker på vad det skulle bli, men eftersom jag sytt sedan liten med min mormor och mamma och sedan själv efter Vouge-mönster så trodde jag att det var kläder jag skulle göra. Efter en rad förberedande konstskolor, Tillskärarakademin, fotoutbildningar, intagningsprover och ansökningar blev det till slut Konstfacks metallformgivning och jag blev smyckedesigner.
Det har jag varit i 15 år nu, tänk att det passade mig så bra!

Om mina smycken
När jag för 15 år sedan gick ut för att se vilka kläder som skulle vara ”duken” för mina smycken, möttes jag av svarta och vita Filippa K t-shirts. Jag insåg att om jag överhuvudtaget skulle få folk att bära smycken så fick det vara smycken som fungerade till denna typ av kläder. Jag gick hem och gjorde min första kollektion i silver. Ett stelt halsband med en bergkristall-tub på skenan. Ett stelt halsband med en pendel i bergskristall eller rökvarts. Ett ovalt stelt armband samt min snurring som jag gjorde under Konstfackstiden och som jag har sålt sedan dess. Därtill ett par bergkristall-örhängen och rökvarts-örhängen. Den här kollektionen har jag jobbat med sedan dess. Alla andra smycken är en utveckling, fördjupning, förstoring, förminskning, förlängning.
För mig är det viktigt att min kund kan ha sina smycken både till vardags och fest. Det är viktigt att priset är humant. Jag vill ge min kund tidlös design, jag vill visa genom mina linjer att det är handgjort av en formgivare. Jag vill göra något som man inte kan massproducera och jag vill att det skall synas på kunden som bär smycket.
När det kommer till färg, vill jag hjälpa kunden genom att jag i färgerna gör en så otippad blandning att kunden kan fortsätta att blanda otippat med sina plagg och därigenom inte känna några begränsningar.


Nyheter

Aktuellt